Edukimi i vazhdueshëm

Kalendari i ligjëratave me ligjërues-mjek vendor me punë jashtë vendit, organizuar nga Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Prishtinës, të akredituara nga Oda e Mjekëve të Kosovës, për vitin 2021

Vendi: Online përmes Qendrës së Telemjekësisë së Kosovës

 

28 Janar, ora 11:00

Dr. Med. Ekrem Maloku, neuropatolog klinik
New York University Langone Heakth and Grossman School of Medicine, NY, USA

Tema: Lezionet e rralla neoplastike ne SNQ – aspektet klinike dhe molekulare patologjike’

Link: https://www.youtube.com/watch?v=OnniMj7drlM

 

25 Shkurt, ora 10:00

Dr.med.  Labinot Marku, neurokirurg
Neurokirurg, Hanover, Gjermani

Tema: “Aplikimi i Neuronavigacionit në neurokirurgji”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=IPPTEqA5MK4

 

18 Shkurt, ora 14:00

Dr.med. Ardian Zhubi, psikiatër
Linden Oaks Hospital at Edward-Elmhurst Health, USA
Advanced Behavioral Health Services 
Northwestern Medicine Central DuPage Hospital

Tema: " COVID-19 dhe shëndeti mental "

Link: https://www.youtube.com/watch?v=3xsncsMtHfQ

 

11 Mars, ora 11:00

Dr.med. Arsim Thaqi,
Department of ENT-Head and Neck Surgery, Schwarzwald-Baar Klinikum Villingen – Schwenningen, Germany

Tema: “Sëmundjet apo patologjitë në hapësirat e sinuseve dhe bazës anteriore të kafkës dhe terapia me kirurgjinë minimal-invazive

Link: https://www.youtube.com/watch?v=a6wvldeAiWw

 

26 Mars, ora 10:00

Dr.med. Ali Hajdari, Kardiolog
Kryemjek (Oberarzt), Cardiology Clinic, Thüringen, Germany

Tema: “Hipertensioni esencial, trajtimi” ose “Kardiologjia invasive si dhe elektrofiziologjia stimulative (PM/ICD-CRT-Therapie)”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=LxNxdkBhsFQ

 

8 Prill, ora 17:00

Dr. Agron Ismaili MD
Medical director/Internal medicine specialist
Fawcett Memorial Hospital (HCA), Port Charlotte, FL, USA

Tema: “Procesi i hospitalizimit ne SHBA”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=oQpukhLpZOE

 

20 Prill, ora 10:00

Rifat Latifi, M.D., FACS, FICS
Chair and Professor of Surgery/ Director, department of Surgery/
Chief of General Surgery Wsetchester Medical Center, USA

Tema: “Tranformimi i kirurgjise se Kosoves, ne kirurgjine moderne dhe akademike”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=S32CCy06oLY&t=2s

 

24 Prill, ora 10:00

Ramadan F. Jashari, M.D., FETCS, Cardiac Surgeon
Director and Manager of Human Body Substances
europian Hemograft Bank (EHB), UCL Saint Luc, Brussels, Belgium

Tema: “Kerkimi shkencor eshte thelbesor per zgjidhje dhe rezultate me te mira klinike”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=cWloNAZGuiY

 

04 Qershor, ora 13:00

PD Dr. med. Florim Cuculi – kardiolog invasiv
Heart Centre Lucerne
Luzerner Kantonsspital
Co-Chief Department of Cardiology
Head Interventional Cardiology B
Head Acute Cardiology

Tema: “Interventional cardiology in 2021: new ways for blocked roads”

Link: https://www.youtube.com/watch?v=EG7ViSa_yjY

 

24 Qershor, ora 11:00

Docteur Prof. Assoc. Vedat ELJEZI MD PhD - kardioanesteziolog
Pôle Médecine Périoperatoire
Praticien Hospitalier
Chirurgie Cardiaque
Hôpital Gabriel Montpied, Frace

Tema: "Trajtimi me ECMO i insufuciences se rende kardiorespiratore"

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ein87UBoL-E&t=1237s